Vyražte do New Yorku za levnými nákupy módy a elektroniky. Cenový rozdíl (zejména u elektroniky) vám zaplatí letenku a vy tak mimo nákupů, máte možnost ochutnat kouzlo tohoto vyjímečného místa. Pro cesty do USA již není potřeba víza, postačí jen autorizace ESTA – ESTA je on-line systém přístupný z webové stránky https://esta.cbp.dhs.gov, na které cestující dle instrukcí zodpoví otázky a podá žádost o autorizaci cesty.

Letenky do New Yorku z Prahy 13 112 Kč (říjen, listopad), lety operuje Jet Airways, z Vídně za 13 493 Kč s Delta Air Lines (listopad 2010), z Bratislavy za 12 884 Kč (listopad 2010) aerolinie LOT. Více na akční letenky New York. (LetenkyUSA.eu)

Levněji můžete letět s aeroliniemi Aer Lingus z Frankfurtu a to za 10 802 Kč (říjen 2010), nebo za 10 298 CZK v listopadu 2010. Letenky z německého Frankfurtu můžete rezervovat na letenky Frankfurt USA (LetenkyUSA.eu).

Autobusy Student Agency na lince Praha – Frankfurt letiště jezdí každý den (vyjíždí již z Ostravy a staví v Olomouci, Brně a Plzni). Ve Frankfurtu autobus zastavuje přímo u letiště na Terminálu 1 u nástupiště autobusů.